Het werk van een slotenmaker

8 februari 2023
 Categorieën: Sloten, sleutels & brandkasten, Blog


Heb je je sleutels verloren, ben je verhuisd en heb je geen idee wie allemaal een sleutel heeft van jouw huis of is jouw sleutel afgebroken in het slot? Dan kan je een slotenmaker inschakelen om je te helpen. Deze vakman zorgt ervoor dat jij snel weer toegang hebt tot jouw huis en kan sloten vervangen. Dit maakt het beroep van een slotensmid erg afwisselend.

Preventie
Als je verhuisd bent, is het een fijn gevoel als je precies weet wie een sleutel heeft van jouw huis. Het is lastig om te controleren of de vorige eigenaar van het huis een sleutel aan een familielid of een buurman of buurvrouw heeft gegeven. Om te voorkomen dat er een onbekende in jouw woonkamer kan staan, kan je uit voorzorg de sloten laten vervangen.

Het kan ook verstandig zijn om alle sloten te laten controleren als je in een wijk woont waar veel ingebroken wordt. Goede sloten kunnen niet alleen voorkomen dat een inbreker binnen kan komen, ze kunnen ook afschrikkend werken. Als een inbreker ziet dat de beveiliging van jouw huis op orde is, zal hij niet proberen om in te breken. Immers, hoe langer hij bezig is, hoe groter het risico is dat hij betrapt wordt.

Een goede slotenmaker kan jouw huis controleren en adviseren of de sloten die je nu hebt voldoende zijn, of dat het verstandig is om nieuwe sloten aan te schaffen. Mocht je akkoord gaan met zijn advies, dan kan hij de sloten voor jou installeren. Je weet dan zeker dat de sloten volgens geldende richtlijnen geïnstalleerd zijn.

Hulp bij zoekgeraakte of afgebroken sleutels
Kan je je huis niet in omdat je per ongeluk de sleutels binnen hebt laten liggen en de deur al hebt dichtgetrokken? Of is jouw sleutel afgebroken in het sleutelgat en krijg je hem er zelf niet uit? Dan kan je de hulp van een slotenmaker, bijvoorbeeld Van Es Sloten en Montage, inschakelen. Een slotensmid heeft gereedschap om er voor te zorgen dat jij snel jouw huis weer binnen kan. Natuurlijk zou je zelf een ruitje in kunnen tikken, maar dat zorgt voor schade. Een slotensmid kan zonder schade jouw deur openen.

Veel slotensmeden hebben een noodnummer dat 24 uur per dag bereikbaar is. Het kan namelijk gebeuren dat je ’s nachts hulp nodig hebt. Het is geruststellend om dan te weten dat je een slotenmaker kan bellen. Vraag, voordat de slotensmid aan het werk gaat, altijd om een offerte. Zo kom je achteraf niet voor vervelende verrassingen te staan.


Delen