Een slotenmaker kan de redder in nood zijn

17 januari 2022
 Categorie├źn: Sloten, sleutels & brandkasten, Blog


Er kunnen situaties ontstaan waardoor je niet in jouw huis kan komen. Het is mogelijk dat je van huis gaat, maar vergeet de sleutel uit het slot, aan de binnenzijde van de deur, te halen. Wanneer deze sleutel gedraaid in het slot zit, kun je hem er met een reservesleutel niet uitduwen. Dan heb je dus een probleem. Het komt ook voor dat de sleutel afbreekt, waardoor je niet naar binnen kunt.

Zoeken naar een oplossing
In beide gevallen kun je eerst zelf naar een oplossing zoeken. Je zou een ruitje kunnen forceren, zodat je naar binnen kunt gaan. Daarmee is wel het probleem opgelost als de sleutel op de binnenzijde van het slot zit, maar niet als de afgebroken sleutel nog in het slot zit. Dan is het belangrijk dat je een gecertificeerde slotenmaker, bijvoorbeeld KBS Slotenmaker - Inbraakpreventie, benadert.

Wanneer je contact opneemt, is het verstandig om naar de kosten te vragen. Wil hij geen prijs verstrekken, dan is het verstandig om verder te zoeken. Wanneer je niet naar de prijs gevraagd hebt en hij het slot heeft opengemaakt, dan kan hij je een rekening onder de neus duwen waarvan je behoorlijk kunt schrikken. Kies daarom een vertrouwd persoon die het slot komt openmaken.

Een vertrouwde slotenmaker
Op de website van de vaklieden voor sloten kun je een vertrouwd persoon benaderen. Vooraf weet je de prijs die gevraagd wordt. Als de slotsmid langskomt, zal hij met jou goedkeuring de deur openmaken. Er zullen geen beschadigingen nodig zijn. Wanneer het nodig is, kan het slot ook vervangen worden. Het is belangrijk dat je de website van de vertrouwde slotenspecialisten in je telefoon opslaat. Het kan namelijk tijdens de nachtelijke uren gebeuren dat je niet naar binnen kunt. Dan is het gemakkelijk dat je snel een vertrouwde slotenmaker kan vinden.

Beveiligen van je woning
Om er zeker van te zijn dat je woning veilig is, kun je dat laten controleren door een slotenspecialist. Hij zal langskomen en heel de woning nakijken. Hij zal aangeven wat er gedaan moet worden om de woning nog beter te beveiligen. Soms moeten er nieuwe sloten worden geplaatst, soms dievenklauwen en soms zitten ramen niet goed meer in de sponningen. Zo kan je snel aan de slag en word je geen slachtoffer van een inbraak.

De politie benaderen
Wanneer je bij een bekende van wiens huis je een sleutel hebt, omdat je bijvoorbeeld mantelzorger bent, niet naar binnen kunt, kun je de politie benaderen. De politie ziet dat je niet naar binnen kan en zal een slotenspecialist laten komen. De deur kan op de knip zijn gedaan door de bewoner, waardoor je niet naar binnen kan. Wanneer er een dringende situatie is, dan kan de politie besluiten om een ruit te forceren.


Delen