Een slotenmaker helpt bij een betere beveiliging!

10 januari 2022
 Categorieën: Sloten, sleutels & brandkasten, Blog


Als u aan een slotenmaker, bijvoorbeeld Van Es Sloten en Montage, denkt, is dit wellicht omdat u met een dringend probleem aan uw sloten of sleutels te maken heeft. U heeft zichzelf buitengesloten, uw sleutel is afgebroken in het slot of een slot blijkt dienst te weigeren. Dit zijn de meest voorkomende oorzaken om de hulp van een professional in te roepen. Maar wist u dat ook het geven van beveiligingsadvies tot de standaard werkzaamheden van een slotenmaker behoort? Zijn kennis en ervaring zijn van onschatbare waarde in de strijd tegen woninginbraak.

Grondige analyse
Om de beveiliging van uw woning te kunnen verhogen, zal eerst een grondige analyse moeten worden gemaakt van de huidige toestand. Veel mensen gaan er van uit dat ‘het bij hen wel goed zit’. Toch stellen experts vast dat veel woningen niet of onvoldoende bestand zijn tegen de populairste en nieuwste inbraaktechnieken. Een nazicht door een expert is dus zeker geen overbodige luxe en zal u veel zorgen besparen.

Tijdens de analyse zullen alle ramen, deuren, schuifdeuren, luikjes en dergelijke aan een inspectie worden onderworpen. Hierbij wordt gekeken naar de aanwezigheid van veiligheidssloten en de werkzaamheid van de bestaande sloten, maar wordt ook nagegaan waar de zwakke plekken van uw woning zich bevinden. Een inbreker verliest liefst zo weinig mogelijk tijd en zal daarom steeds op zoek gaan naar de zwakke plekken.

Verbeterpunten
Vanuit de analyse kan vervolgens verder gegaan worden naar het oplossen van de eventuele aanwezige risicopunten. Het is zaak om te weten waar de beveiliging mank loopt, de gepaste actie ondernemen is dan de volgende stap. De sloten die slijtage vertonen zullen moeten hersteld of vervangen worden, de sloten die verouderd zijn zullen ingeruild moeten worden tegen nieuwe veiligheidssloten en de zwakke plekken zullen moeten voorzien worden van extra bijzetsloten.

Al deze acties zijn erop gericht om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken om zich toegang tot uw woning te verschaffen. Vaak doen zij vooraf al een verkenning en als ze daarbij opmerken dat uw woning goed beveiligd is, zullen zij eerder geneigd zijn een andere woning uit te kiezen.

Samen met uw slotenmaker werk maken van een betere beveiliging van uw woning levert u alleen maar voordelen op en is de investering meer dan waard. U kunt gerust zijn als u uw woning achterlaat of gaat slapen en dat gevoel op zich is al onbetaalbaar. Een inbraak zorgt voor emotionele, materiële en financiële schade en niemand wil dat meemaken.


Delen